בריכה ביתית - איך לבחור וכל מה שרציתם לדעת
איך בוחרים בריכה ביתית?
הקיץ מתקרב ואתם יודעים שאתם חייבים בריכה בחצר שלכם בשביל שהילדים ייהנו ואתם תקבלו יותר שקט. אך בריכה יכולה להיות גם עבור מבוגרים אם היא במידות הנכונות, והסוגים השונים כמו גם המותגים, הגדלים והצורות, יכולים לבלבל אתכם. אז הנה קצת מידע שיעשה לכם סדר בראש ותוכלו לבחור את הבריכה המתאימה לכם ביותר הן מבחינת מקום בחצר והן מבחינת תקציב ופרמטרים נוספים.
באיזה גודל?
השאלה הראשונה שאתם צריכים לשאול את עצמכם היא באיזה גודל אתם רוצים את הבריכה? האם יש דברים בחצר שיכולים להפריע ואתם צריכים להזיז למטרה הזו כמו טרמפולינה לחצר או מתקנים אחרים? הכוונה בהחלטה על גודל הבריכה היא מהו הגודל כולל הרגליים התומכות. מעבר לגודל חשוב להחליט גם על צורה ויש שתיים, הצורה המלבנית והצורה העגולה כשהמלבנית היא זו שפופולארית יותר אך הבחירה תיעשה בהתאם למה שיש בחצר ולמגבלות.
בחירת הבריכה המתאימה:
- מודדים את השטח עליו ניתן להעמיד את הבריכה. חשוב לוודא שהשטח ישר והבריכה יכולה לעמוד על כל סוג של שטח כמו בטון, דשא וכדומה.
- ודאו שאין אבנים קטנות – אבנים קטנות יכולות לקרוע חלק מהבריכות כך שכשאתם מכינים את השטח לבריכה מומלץ לעשות ניקיון יסודי.
- ודאו שיש נקודת מים בקרבת המיקום של הבריכה.
- גודל הבריכה - מבוגרים – בריכה בקוטר של לפחות 2.5 מטר. ילדים קטנים – בריכה בקוטר של לפחות מטר וחצי.
בטיחות
כשמדובר על בריכה מדובר אומנם על אפשרות להנאה רבה אך זו אפשרות שטומנת בחובה גם סיכון לא קטן. כולנו שמענו על אסונות שהתרחשו בגלל בריכות ביתיות וחוסר זהירות מצד בעלי הבית ולכן חשוב לבחור בריכות עם כיסוי מתאים כזה שילדים לא יכולים להסיר בקלות בלי שההורים רואים. בנוסף, בשביל לשמור על בטיחות ילדים בבריכה, לא כדאי להתקין בריכה של מעל למטר אחד מכיוון שהם יתקשו לעמוד בה.
מותגים שונים
בריכות חצר מיוצרות ומשווקות על ידי חברות שונות. בישראל החברה הפופולארית ביותר היא JILONG, אך יש גם את bestway ואחרות. רוב הבריכות הביתיות מיוצרות מ-PVC אך כדאי קודם לכן לשמוע על איכות הבריכה ועד כמה היא חזקה וניתן לקרוא לא מעט ברשת על המותגים השונים וסוגי הבריכות.
טיפים
- מומלץ למלא את המים עד חצי הדופן, לא יותר מזה וכמובן להתאים את הגובה למשתמשים.
- כשמדובר על בריכות קטנות החלפת המים מתבצעת כמעט מידי יום ולכן החיטוי לא משמעותי, אך כשמדובר על בריכות משפחתיות שעושים בהן שימוש כל העונה בלי להחליף את המים חשוב לחטא עם החומרים המתאימים.
- בריכה במרפסת או בגג – בריכה במרפסת או על גג שלא מאושרים למשקלים כאלו מסוכנת. חשוב להתייעץ עם מהנדס לפני שרוכשים בכדי שניתן יהיה לעשות שימוש בבריכה בכי אך בעיקר בבטיחות.
גדלים ומחירים
בריכות קטנות במידות של כ-100/100 ס"מ עם ציורים או תוספות יעלו בסביבות ה-120 ₪. בריכות קטנות קשיחות ללא ציורים או תוספות בגודל הזה יעלו בסביבות ה-70 ₪. בריכות בינוניות בקוטר של כ-2 מטרים יעלו בסביבות ה-200 ₪ וכשמדובר על סככות, צורות מיוחדות, מושבים מתנפחים וכדומה מדובר כבר על מחירים של סביבות ה-300 ₪. בריכות גדולות נעות כבר סביב ה-6000 ₪ וצפונה.
לא משנה אם אתם מחפשים בריכות אולטרה או בריכה לחצר חושב שתלכו על איכות. אין סיבה שבריכה תהיה בשימוש רק עונה אחת וכדאי לפעמים לשלם מעט יותר ולדעת שמקבלים גם תמורה מלאה לכסף, תמורה שתתבטא בהנאה גדולה וממושכת.